Ad Timmermans
maandag 7 december 2009
Mijn deelname aan de editie 2010 staat net als vorig jaar in het teken van dankbaarheid. Dankbaar omdat ik kan doen wat ik doe, zonder belemmering. Ik zie om me heen dat het niet iedereen in dezelfde mate is gegund en dat raakt me diep. Als ik dan aan Hans denk, denk ik ook aan het lied Hallelujah. Zo geweldig gebracht tijdens de editie 2009. Ongelooflijk hoe een lied zo bezit van je kan nemen en een eigen betekenis krijgt. Het gevoel van onmacht overheerst. Op 28 juni, in de tuin van Ben, werd de basis gelegd voor de editie 2010.
De sportieve kant van de deelname is voor mij dan ook ondergeschikt aan het hogere doel: op basis van saamhorigheid met het team een zo goed mogelijk resultaat krijgen voor het KWF. Daar wil ik me optimaal voor inzetten. Eén dag de grenzen opzoeken, dit in het teken van ‘opgeven is geen optie’. Maar die ene dag staat in geen enkele verhouding tot degene die de echte strijd tegen kanker voeren. Deze mensen dwingen met hun positieve houding een diep respect af. Zij hebben geen keuze, maar wij wel.
Ik kijk er opnieuw naar uit om met ons team de voorbereiding te doen en toe te leven naar 3 juni 2010. En we zullen slagen, daar ben ik van overtuigd. Opnieuw met een team dat er samen voor gaat en elkaar tot steun is in goede en mindere momenten. Dat ik daar een rol in mag hebben geeft mij meer voldoening dan mijn eigen prestatie. Read more...
Arjan ter Maat
zondag 29 november 2009
Mijn naam is Arjan ter Maat. Ik ben 40 jaar en woonachtig in de mooie Achterhoek, in het oosten van het land. Ik woon samen en heb twee kinderen, een zoon en dochter. Net als een aantal van mijn medefietsers ben ik schade-expert bij Achmea Schadeservice.
Vanaf de jeugd tot ruim 8 jaar geleden heb altijd gevoetbald. De gezelligheid vaneen teamsport heeft mij altijd aangesproken. Na een enkelbreuk en een gescheurde kruisband in de knie heb ik het voetbal met pijn in het hart vaarwel gezegd. Vanaf die tijd ben ik dus fietser. De eerste jaren alleen ATB . Na enkele jaren een heb ik een racefiets gekocht. Sindsdien wordt de ATB sporadisch uit de schuur gehaald.
Twee jaar geleden gingen collega’s Hans Bouwhuis en Leo Smits naar Frankrijk om als vrijwilliger te gaan “werken” bij stichting Alpe d’HuZes, die jaarlijks een geweldig fietsevenement organiseert.
Eind 2008 werd het plan gevat om met een team van collega’s mee te gaan fietsen voor het goede doel. Daar had ik flink voor getraind. Uiteindelijk heb ik één week voor vertrek afgezegd vanwege een vervelende blessure van het thuisfront. Dat was een grote domper. Direct heb ik mij opgegeven voor de editie van 2010.
Het is fantastisch om onderdeel uit te maken van een dergelijk evenement. Wie kent er geen mensen die met die vreselijke ziekte in aanraking zijn geweest of nog zijn. Ook in onze familie- en kennissenkring is deze ziekte niet voorbij gegaan.
Gezondheid is een groot goed en zeker geen vanzelfsprekendheid. Persoonlijk vind ik het een sportieve uitdaging te kijken waar mijn grens ligt en hiermee gelijktijdig een goed doel te steunen. Ook dit jaar zal ik mij weer volledig inspannen om een goede prestatie neer te zetten.
“Opgeven is geen optie”.
Hans van de Ven
maandag 23 november 2009
Hoi allemaal, ik ben Hans van de Ven, 39 jaar en vader van twee lieve jongens, Thomas van 9 en Yannick van 8 jaar oud. Wij wonen in het schilderachtige Helmond en ik ben schade-expert bij Achmea Schadeservice.
Mijn sportieve loopbaan is heel lang geleden begonnen als voetballertje. Daar bleek ik niet voor in de wieg gelegd, en uiteindelijk ben ik 25 jaar geleden begonnen met volleyballen. Daarin heb ik een redelijk niveau kunnen bereiken, maar in de loop der jaren ben ik voorbij gesprongen en geslagen door de wat jongere garde. Het plezier is er echter niet minder om geworden, en dus speel ik nog op een lager niveau. Niet minder fanatiek overigens, want anders telt het niet.
Toen ik in de aanloop van Alpe d’HuZes van 2009 het filmpje van Hans en Leo als vrijwilligers had gezien, liepen de rillingen over mijn rug. Ik heb mij toen afgevraagd of dat fietsen iets voor mij zou zijn. Toen was mijn conclusie dat het dat niet was. De ervaringen van het team van 2009, en het verhaal van Hans, leverde mij echter zo’n drang tot iets doen op, dat ik heb besloten dat ik deze sportieve uitdaging aan ga. Ik ben gezond van lijf en leden, heb zelf nog nooit serieuze klachten over mijn gezondheid gehad, en ik vind dat ik dat dan moet kunnen. Iets doen voor al die anderen, waarvoor leven alleen al zo veel energie kost.
Het zal best wel zwaar worden, want fietsen moet ik bij wijze van spreken nog leren, maar ik ben er zeker van dat mijn inspanning in het niets valt bij de strijd die kankerpatiënten iedere dag moeten leveren. Ik heb van dichtbij mijn schoonmoeder 15 jaar lang zien vechten tegen kanker. Zij heeft uiteindelijk verloren. Mijn moeder heeft gedurende een kortere tijd kanker gehad, en is nu al weer jaren kankervrij. Dat kan gelukkig ook. Ook in mijn verdere omgeving zijn er vele gevallen te noemen. Dat er nog veel geld nodig is om mensen te redden is duidelijk. Ik wil daar graag mijn steentje aan bijdragen. Om in de termen van Alpe d’Huez te blijven: vele steentjes maken een berg. En daarmee hoop ik dat er uiteindelijk alleen winnaars overblijven.
Theo Koster
Hallo, ik ben Theo Koster, 50 jaar, woon samen met Elly in Oisterwijk en heb 2 kinderen, Bram en Elmy. Ik ben werkzaam bij Interpolis als schadebehandelaar.
Oktober 2008 ben ik in aanraking gekomen met Alpe d’HuZes. Het logo zat onder een mailtje dat ik kreeg van expert Leo Smits. Nadat ik de site had bekeken was mijn nieuwsgierigheid gewekt. In november 2008 naar de 1e teammeeting geweest en besmet geraakt met het “Alpe d’HuZes-virus”.
Mijn racefietservaring beperkte zich tot wat kilometers rond Oisterwijk, 1 keer de Mont Ventoux en 2 keer de Nederlandse Berg. In november fanatiek gestart met training. Spinning, op de racefiets op zolder, vanaf maart buiten getraind, individueel maar ook met het team. Dat heeft zijn vruchten afgeworpen. Op 4 juni 2009 zes keer de Alpe d’Huez beklommen. Fantastische dag. Op 3 juni 2010 wil ik er weer bij zijn.
Gezondheid is een groot goed. Dat is helaas niet iedereen gegeven. Bij iedereen is in de nabije familie- vrienden- of kennissenkring wel iemand met kanker of is overleden aan kanker. Nog maar kort geleden zijn 2 kennissen op 22 en 50 jarige leeftijd aan deze vreselijke ziekte overleden. Er is veel geld nodig in de strijd tegen kanker. Ook dit jaar ga ik de strijd aan om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het KWF Kankerbestrijding. Met jullie hulp gaat dat lukken. Opgeven is geen optie, sponsoren wel!!! Ga met mij de strijd tegen kanker aan.
Jan Brouwer
Hallo, ik ben Jan Brouwer 52 jaar en 24 jaar getrouwd met Ina.
Samen hebben we 3 kinderen, Janneke van 20, Tim van 17, en Koen van 16 jaar en wonen we in Heino.
Ik ben werkzaam bij Electrabel als meet- en regeltechnicus, Electrabel is een Belgische elektriciteitsbedrijf met 6 elektriciteitcentrales in Nederland.
Dus ben ik geen Achmea medewerker, maar heb ik gereageerd op de vraag van team Alpe d'Achmea aan de Fam. Bouwhuis of er misschien een dierbare naaste van de familie uit Heino mee wilde doen.
Ik heb de verhalen van Hans over de Alpe d’HuZes steeds met belangstelling gevolgd. En wil dan ook graag de de Alpe d’HuZes een keer meemaken.
Mijn hobby is sleutelen, het liefst aan oude motoren of oude auto’s. Ik ben nu bezig een fiat cabrio weer zo goed als nieuw te maken. En sporten natuurlijk. Sportief gezien ben ik een hardloper, op mijn 28ste ben ik hiermee begonnen . De halve marathon is mijn maximum afstand en daar loop ik er jaarlijks 2 of 3 van, zoals de halve van Zwolle en de 20km van Brussel mag met een Belgisch werkgever natuurlijk niet ontbreken. Daarnaast verschillende evenementen waar een 10 mijl of 10 km gelopen wordt.
Verder mountainbike ik geregeld op de Holterberg of de Lemelerberg, het is gewoon heerlijk om me daar zo nu en dan even uit te leven. En met enkele collega’s zoek ik 1 of 2 keer per jaar de Belgische Ardennen op.
Na de eerste kennismakingsrit op 4 oktober met enkele teamleden was het mij al snel duidelijk dat ik het op mijn mountainbike niet ga redden. Dus de racefiets is al aangeschaft.
Waarom doe ik mee met Alpe d’HuZes?
Mark, de jongste zoon van Hans en Geesje en “onze Koen” zijn dikke vrienden , Mark komt dan ook regelmatig bij ons over de vloer. Hij was altijd vol goede moed over de ziekte zijn van zijn vader. Onderweg naar school spraken de beide jongens er nogal eens over, want Mark moest wel zijn verhaal kwijt. En nu… na alles wat er gebeurd is gaan de beide jongens na schooltijd soms even kijken op de begraafplaats. Ga je mee even kijken bij mijn vader?
Jongens van 15 horen na school andere dingen te doen.
Daarom ga ik fietsen tegen Kanker.
Daarom doe ik mee met Alpe d’HuZes!
Marco van Dijck
woensdag 18 november 2009
Hallo, mijn naam is Marco van Dijck en ik ben 50 jaar en woon samen met Marjan in Rotterdam. Ik geef leiding aan het team van brandschade-experts specialist, die door heel Nederland de grote brandschaden voor alle merken van Achmea regelen. In mijn vrije tijd ben ik raadslid in het mooie stadje Charlois (een deelgemeente van de mooiste stad van het land).
Mijn fietservaring dateert van zo'n 30 jaar geleden toen ik bij Goudse Verzekeringen uit Gouda op redelijk hoog niveau volleybal speelde. In de zomers hielden we met het team de conditie op peil door op de racefiets te duiken. Niet alleen 30 jaar maar ook 20 kilo geleden….. Deze zomer was ik als toeschouwer en fan van onze renners van het team Alpe d'Achmea ook op de berg. Op de foto zie je me staan naast mijn zeer goede collega Hans Bouwhuis, die afgelopen zomer veel te vroeg is overleden aan deze verschrikkelijke ziekte. Boven op die berg heb ik mijzelf afgelopen zomer de belofte gedaan dat ik volgend jaar weer van de partij zal zijn, maar dan als renner. Gezien mijn postuur een zeer gewaagd voornemen….. Jullie zullen begrijpen dat deze foto en de momenten daar op die berg en met name in bocht 10 zo'n grote motivator zijn dat ik, al zou ik moeten kruipen, die berg op kom volgend jaar juni. Ook het feit dat mijn moeder van 75 jaar nu met haar laatste weken bezig is in de strijd tegen kanker en die strijd zeker gaat verliezen is minstens net zo'n grote motivator om geld op te halen voor onderzoek naar deze nare ziekte. Zowel Hans als mijn moeder zullen volgend jaar juni op mijn virtuele bagagedrager meeliften.
Inmiddels ben ik begin augustus fanatiek aan het trainen geslagen volgens zeer strakke schema's van www.webtrainer.nl. Ik train 5 dagen per week en ben ook al 8,5 kilo kwijt en dat gaat gestaag door en ik heb er veel zin in. Dat moet ook om in juni toch enigszins kans te maken om op de fiets die berg op te kunnen komen: ik ga voor 3 keer. We hebben net op 16 november de eerste teammeeting gehad en ik ben nu al blij dat ik van zo'n geweldig team (het zijn er nu 3 geworden Alpe d'Achmea 1,2 en 3) deel uit mag maken.
Ad Pelders
dinsdag 17 november 2009
René Kleinsman
zaterdag 14 november 2009
Hoi allemaal, ik ben René Kleinsman, 49 jaar en inmiddels meer dan 25 jaar getrouwd met mijn Marie-Claire. Trotse vader van 3 kanjers, Maarten, Carlijn en Judith. Met aanhang op 31 oktober 2009, midden in haar 5 maanden durende stage, op Mallorca Carlijns 21e verjaardag gevierd. Je beseft dan weer hoe belangrijk het is om dingen samen te kunnen doen en te genieten van wat je hebt.
In het dagelijkse leven al vele jaren schade-expert van eerst alleen Interpolis en nu heel Achmea. Collega van vele kanjers, waaronder teamcaptain Leo Smits en de ons dit jaar ontvallen Hans Bouwhuis. Deze twee zijn de aanstichters van het Alpe d’Huzes virus binnen onze expertisedienst.
In 2008 zaten ze in Frankrijk met z’n tweeën in een tentje. Vorig jaar hadden we ons eigen team met vrijwilligers en supporters. Hans en Geesje waren erbij. Ik mocht één van de renners zijn. We hebben met z’n allen iets heel bijzonders meegemaakt en voor elkaar gekregen. 1 missie, 1 doel, saamhorigheid, er voor elkaar zijn en elkaar steunen. Een prachtige sportieve presentatie geleverd en heel veel geld opgehaald. We hadden de lat hoog gelegd, maar hebben het gehaald en overtroffen. Het blijkt wel weer dat als je samen iets wilt, je heel veel kunt en boven verwachting presteert. Je haalt het mooiste en maximale uit mensen.
Kippenvelmomenten waren er regelmatig; huilen, lachen, troosten en genieten. Opgeven is geen optie. Dat allemaal samen zit diep in mijn hartje.
Het leven gaat door. Je moet eruit halen wat erin zit. Dus hoefde ik niet lang na te denken om nog een keer die verrekte Alpe te gaan bestrijden. Als hobby mountainbiker die nooit een echte berg had gezien wilde ik in 2009 minimaal 3 keer de Alpe bedwingen. In een impulsieve bui een racefiets gekocht en het zijn 5 beklimmingen geworden. In 2010 ga ik voor 6 keer.
Voor wie doe ik dit? Voor iedereen die strijd tegen kanker en hun naasten. Het beïnvloed erg je leven als je ermee te maken krijgt. Je wilt het bedwingen net als de Alpe. Als je de top niet meer kunt halen, wil je wel zo lang mogelijk van de rit genieten met voldoende kwaliteit. Daar is geld voor nodig, heel veel geld. Ik ga zo veel mogelijk mensen enthousiast maken om daar aan bij te dragen.
Mathé van Hooijdonk
maandag 9 november 2009
Mijn naam is Mathé van Hooijdonk, Ik ben 43 jaar en getrouwd met Monique. We hebben 2 dochters, Maud van 14 en Carlijn van 11 jaar. We wonen in de Reeshof in Tilburg.
Sinds 1989 werk ik bij Interpolis. Al 15 jaar ben ik supervisor op het contactcenter bij Verkoopsupport Particulieren binnen DBD.
Sporten is mijn passie: In mijn jeugd heb ik veel gevoetbald, sinds mijn 13e tennis ik en sinds 4 jaar ben ik verslaafd aan wielrennen.
Op zondagmorgen met een vast clubje rijden we onze rondjes. Daarnaast rij ik ieder jaar diverse toertochten zoals Amstel Gold Race, Limburgs Mooiste, Shimano Fiets Challenge.
Vorig jaar heb ik voor de eerste keer kennisgemaakt met echte bergen in de Vogezen. Daar heb ik met een vriend o.a. de Grand Ballon en de Ballons d'Alsace beklommen: Dan begint het al ergens op te lijken.
Maar mijn droom blijft ooit Alpe d'Huez te beklimmen.
Vorig jaar las ik in het blad van Interpolis het verslag van het Alpe d'Huzes team. Met veel belangstelling ben ik me toen gaan verdiepen in het evenement en de doelstelling van Alpe d'Huzes.
En wat is er mooier als een droom op deze manier uit kan komen: Het sportieve combineren met zo veel mogelijk geld inzamelen voor de bestrijding van deze verschrikkelijke ziekte.
De mens kan al heel veel, maar deze ziekte stoppen is alleen mogelijk als er veel geld ingezameld wordt voor meer onderzoek.
Zoals zovelen heb ik helaas in mijn familie, kennissenkring of bij collega's ook te maken met kanker. Het relativeert het leven alleen maar dat gezondheid het belangrijkste is in het leven.
Zij geven me alleen maar meer inspiratie om zoveel mogelijk geld in te zamelen. Voor hen en voor vele anderen wil ik proberen deze berg 6 keer te gaan beklimmen.
Ik ga ervoor, want opgeven is geen optie!
Alexander Hommels
vrijdag 30 oktober 2009
Hallo, ik ben Alexander Hommels, 33 jaar. Samen met Lindi en onze dochters Jip (5 jaar) en Lot (2 jaar) wonen we in Oldenzaal. Ik ben werkzaam bij Interpolis Divisie Bancaire Distributie als Commercieel Adviseur.
Mijn sportieve CV begint met 10 jaar Judo, waarna ik 10 jaar de basketbal heb rondgespeeld op het veld. Tijdens het basketballen het fietsen opgepakt en zowaar in het verleden al eens de Alp d'Huez mogen beklimmen. Door een knieblessure het mooie spel van Rugby moeten opgeven. Gelukkig stond de ATB nog in de schuur en heb dan ook enorm plezier in het wekelijks wegtrappen van de nodige meters door de bossen van het Twentse land en soms daarbuiten.
Afgelopen zomer hebben wij met 4 collega’s van Interpolis ingeschreven bij een extern team voor de Ride for the Roses. De tocht was super. Voor mij was het virus begonnen.
Met een leenfiets fietsen voor jezelf maar ook juist voor die mensen die ook willen fietsen maar dit helaas niet meer kunnen. Vooraf deelname aan de AD6 was ik al enthousiast.
Intussen een nieuwe racefiets aangeschaft waarmee ik onder andere die akelige puist in het Franse landschap ga bedwingen.
De investering in middelen en tijd was dan ook geen discussie.
Voor al die mensen die dagelijks een ongelijke strijd voeren ga ik 126 bochten insturen om het leven van die mensen beter en langer te laten voortduren.
In mijn directe omgeving zie ik nog veel mensen strijden tegen kanker en heb ik helaas al van teveel mensen afscheid moeten nemen die door kanker hun toekomst niet mochten aanraken. Jong, oud, man, vrouw, volwassen of kind. Niemand wordt gespaard door deze dodelijke ziekte.
Wanneer ik met mijn inzet een steentje kan bijdragen in het grote geheel voel ik mij trots.
En doen we de dingen die er echt toe doen!
Toine Rennen
vrijdag 16 oktober 2009
Hallo, mijn naam is Toine Rennen. 39 jaar, getrouwd met Monica en vader van Bas (9 jaar) en Anna (6 jaar). We wonen met z’n viertjes in Almelo. Ik ben werkzaam bij Achmea Schadeservice als schade expert.
In het verleden heb ik best veel aan sport gedaan. Tot een jaar of zeven geleden heb ik fanatiek basketbal gespeeld. In de jaren daarna waren het wat periodes waarin in een tijdje op een mountainbike rond gereden heb en een tijdje spinning gedaan heb op de sportschool. De laatste jaren besteed ik een groot deel van mijn vrije tijd als grond crew bij een luchtballon bedrijf. Overigens ook best sportief, het zweet komt er regelmatig goed bij los.
Op een druilerige dag ergens begin 2008 hoorde ik voor het eerst van Alpe d’Huzes. Tijdens de wandeling van het Achmea kantoor in Apeldoorn naar de parkeerplaats in het bos vertelde Hans Leo en mij over zijn plan om als vrijwilliger naar Alpe d’Huzes te gaan. Mijn eerste gedachten waren: “wat zijn dat voor idioten, wie fietst er nu zes keer in één dag de Alpe d’Huez op”. Hoe het verder ging weten de meesten wel, in 2008 gingen Leo en Hans naar Alpe d’Huzes met het motto “Leo en Hans in één tentje” en in 2009 was er het eerst team “Alpe d’Achmea”.
Ik heb de verrichtingen van het team in 2009 met erg veel belangstelling gevolgd en langzaam bekroop mij het gevoel dat ik deze uitdaging ook aan wilde gaan. Niet alleen de uitdaging voor mijzelf om zo vaak mogelijk die berg op te komen maar, misschien nog wel belangrijker, om op deze manier een bijdrage te kunnen leveren aan de strijd tegen kanker.
Helaas heb ook ik van zeer nabij meegemaakt hoe verschrikkelijk deze ziekte is. In 2002 verloor ik mijn vader op 56 jarige leeftijd aan de gevolgen van slokdarmkanker en twee jaar gelden overleed een oom aan darmkanker. Het verhaal van Hans Bouwhuis is allen bekend. Gelukkig is er ook goed nieuws, mijn schoonmoeder is inmiddels bijna 3 jaar kankervrij nadat ze darmkanker had.
Ik besef dat mijn strijd tegen die berg in het niets staat tegen de strijd die mensen met kanker dagelijks moeten voeren. Ik hoop met mijn deelneming een steentje bij te kunnen dragen aan de strijd tegen kanker.