Marco van Dijck

woensdag 18 november 2009


Hallo, mijn naam is Marco van Dijck en ik ben 50 jaar en woon samen met Marjan in Rotterdam. Ik geef leiding aan het team van brandschade-experts specialist, die door heel Nederland de grote brandschaden voor alle merken van Achmea regelen. In mijn vrije tijd ben ik raadslid in het mooie stadje Charlois (een deelgemeente van de mooiste stad van het land).

Mijn fietservaring dateert van zo'n 30 jaar geleden toen ik bij Goudse Verzekeringen uit Gouda op redelijk hoog niveau volleybal speelde. In de zomers hielden we met het team de conditie op peil door op de racefiets te duiken. Niet alleen 30 jaar maar ook 20 kilo geleden….. Deze zomer was ik als toeschouwer en fan van onze renners van het team Alpe d'Achmea ook op de berg. Op de foto zie je me staan naast mijn zeer goede collega Hans Bouwhuis, die afgelopen zomer veel te vroeg is overleden aan deze verschrikkelijke ziekte. Boven op die berg heb ik mijzelf afgelopen zomer de belofte gedaan dat ik volgend jaar weer van de partij zal zijn, maar dan als renner. Gezien mijn postuur een zeer gewaagd voornemen….. Jullie zullen begrijpen dat deze foto en de momenten daar op die berg en met name in bocht 10 zo'n grote motivator zijn dat ik, al zou ik moeten kruipen, die berg op kom volgend jaar juni. Ook het feit dat mijn moeder van 75 jaar nu met haar laatste weken bezig is in de strijd tegen kanker en die strijd zeker gaat verliezen is minstens net zo'n grote motivator om geld op te halen voor onderzoek naar deze nare ziekte. Zowel Hans als mijn moeder zullen volgend jaar juni op mijn virtuele bagagedrager meeliften.

Inmiddels ben ik begin augustus fanatiek aan het trainen geslagen volgens zeer strakke schema's van www.webtrainer.nl. Ik train 5 dagen per week en ben ook al 8,5 kilo kwijt en dat gaat gestaag door en ik heb er veel zin in. Dat moet ook om in juni toch enigszins kans te maken om op de fiets die berg op te kunnen komen: ik ga voor 3 keer. We hebben net op 16 november de eerste teammeeting gehad en ik ben nu al blij dat ik van zo'n geweldig team (het zijn er nu 3 geworden Alpe d'Achmea 1,2 en 3) deel uit mag maken.

0 reacties:

Video 2009 deel 1

Video 2009 deel 2

Back to TOP